Met deze 7 tips heb je nooit meer last van schurende dijen of de irritatie daarvan.

Schurende dijen, het is een nachtmerrie. Iedereen kent het wel, of je het nu ervaart tijdens het hardlopen, een wandeling in de zomer of tijdens het shoppen.

Wat je er aan kan overhouden kan varieert van lichte rode huid tot pijnlijke en geïrriteerde huid. Wij hebben hier wat handige tips om van die huid irritatie af te komen én het te voorkomen. Bekijk deze 7 tips hieronder.

1. Shorts in plaats van rokken
Een van de beste manieren om te voorkomen dat je dijen tegen elkaar aan schuren zijn korte broeken. De stof zorgtt voor bescherming en bij rokjes of jurken maakt de huid contact.

2. Een fiets broek of bandelettes
Als je niet zonder je rok of jurk kan is er een alternatief. Je kan wrijving namelijk ook verminderen door het dragen van een fietsbroek of bandelettes. Deze beschermen dan de gevoelige plekken tegen schuren.

3. Luieruitslag crème
Wrijf een beetje luieruitslag crème op de binnenkant van je dijen. De zinkhoudende crème heeft antibacteriële eigenschappen en brengt een beschermende laag aan. Dit voorkomt huid irritatie.

4. Deodorant
Om te voorkomen dat je teveel transpireert kan je ook deodorant aan de binnenkant van je dijen sprayen. Minder zweet betekent minder wrijving.

5. Kokosolie
Dit is een natuurlijk wondermiddel als het aan komt op huidbescherming tegen irritatie. Het heeft antibacteriële eigenschappen en deze beschermen je tegen de bacteriën van zweet en vuil.

6. Baby poeder
Droog blijven is belangrijk om irritatie te voorkomen. Vochtige huid kan leiden tot wrijving. Om het opbouw van zweet tegen te gaan doe je wat babypoeder op je huid en dit herhaal je om de paar uur.

7. Aloë vera
Dit werkt hetzelfde als bij brandwonden. Aloë vera heeft een verkoelende werking en lavendel olie een ontstekingsremmende werking. Deze combinatie zorgt ervoor dat de geïrriteerde huid wat minder wordt. Breng het mengsel aan op de huid en laat het rustig zijn werk doen.

Het heeft geen zin om je leven te laten bepalen door geïrriteerde dijen. Met deze tips kan je ze voorkomen of genezen. Maar houd de irritatie aan raadpleeg dan een arts.