Dit mag je NIET eten als je artritis hebt

Artritis treft meer dan 50 miljoen Amerikanen, waardoor ze dagelijks met de pijn en ontstekingen moeten leven. Medicijnen richten zich niet op het probleem, ze verzachten de pijn alleen. als je begint met anti-inflammatoire voedingsmiddelen, behandel je de artritispijn op een volledig natuurlijke en veilige manier.

Dit zijn de 9 voedingsmiddelen die je moet vermijden bij artritis:

Gebakken en Verwerkt Voedsel
Het 2009 Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism publiceerde een studie waaruit bleek dat gefrituurde voedingsmiddelen rijk zijn aan toxines genaamd geavanceerde glycatie, die de oxidatie in je cellen verhoogt en zo ontsteking verergeren.

Koolhydraten
Verwerkte koolhydraten uit witte bloemproducten, zoals brood, crackers, witte rijst of witte aardappelen hebben een hoge glycemische index en leiden dus tot ontsteking.

Oliën
Maisolie is hoog in omega-6 vetzuren, en dit maakt het ontstekend. Daarom moet je alle oliën afkomstig van zaden, zoals sojabonen en zonnebloem vermijden.

Gluten en tarwe
Tarwe en gluten veroorzaken ontstekingen bij veel mensen, vooral bij mensen die intolerant zijn of lijden aan een lekkende darm, omdat het toxines en afval in de bloedbaan door de darm kan leiden. Dit leidt tot een immuunrespons en ontsteking.

Suiker
Verwerkt suiker leidt tot het vrijkomen van cytokines, blijf dus af van snoep, frisdrank, verwerkte vruchtensappen, gebakjes en alle snoepjes.

Zuivel
De meeste zuivelproducten bevatten caseïne, dat is een eiwit type dat leidt tot ontstekingen, omdat het de weefsels rondom de gewrichten irriteert.

Tabak en alcohol
Tabak en alcohol zijn gerelateerd aan de ontwikkelingen van bepaalde vormen van artritis. Het drinken van alcohol belast de lever, verstoort zijn functie en leidt tot ontstekingen.

Zout
Overmatige zoutinname veroorzaakt wateronevenwichtigheden in het lichaam, wat leidt tot oedeem en verhoogde druk op de bloedvaten. Dit verergert artritis en leidt tot pijn en ontstekingen.

Nightshades
Nightshades bevatten alkaloïden, die bij artritispatiënten pro-inflammatoire eigenschappen aantonen en zo de pijn en ontsteking verergeren. Vermijdt witte aardappelen, tomaten, peper, paprika en aubergines.

OOK INTERESSANT