Natuurlijke geneesmiddelen die je opgeblazen gevoel kunnen verminderen

Wanneer de maag moeite heeft om voedsel te verteren, wordt er een opgeblazen gevoel veroorzaakt. In de meeste gevallen gebeurt dit als je teveel hebt gegeten of als je een zware maaltijd heeft gegeten. Toch voelen sommige mensen zich voortdurend opgeblazen en dit komt door een zekere belasting van het spijsverteringsstelsel. Hoewel mensen dit vaak negeren, kan een opgeblazen gevoel een teken zijn van een ernstig gezondheidsprobleem en moet het op tijd worden behandeld.

Dit zijn de zes meest voorkomende oorzaken van een opgeblazen gevoel in de maag:
Uitdroging
Als het lichaam niet voldoende wordt gehydrateerd, veroorzaakt het verschillende symptomen, waaronder een opgeblazen gevoel. Zorg er daarom voor dat je elke dag 6-8 glazen water drinkt.

Overmatige hoeveelheden koolhydraten
Als je een dieet volgt met veel suikers en koolhydraten, is dit de reden dat je maag opzwelt, dus je moet de inname van dergelijk voedsel beperken en meer groenten en fruit eten.

Constipatie
Constipatie houdt gassen in de maag vast en veroorzaakt een opgeblazen gevoel. Dit probleem is gemakkelijk op te lossen met de inname van vezelrijk voedsel. Toch moet je geleidelijk het verbruik van vezels verhogen om de dingen niet te verergeren.

Te snel eten
Mensen die te snel eten, voelen zich de hele tijd opgeblazen. Begin in plaats daarvan langzaam te kauwen en neem kleinere hapjes.

Hoge niveaus van stress
Stress is een andere veelvoorkomende oorzaak van een opgeblazen gevoel, omdat de hersenen de juiste functie van het spijsverteringsstelsel belemmeren.

Helicobacter pylori
Helicobacter pylori (H. pylori) is een bacterie die de maagwand van je maag infecteert en leidt tot verschillende problemen, zoals een opgeblazen gevoel, maag- en darmzweren, verlies van eetlust, onverklaarbaar gewichtsverlies, misselijkheid, regelmatig oprispingen en brandend maagzuur.

Hoewel het meestal wordt behandeld met antibiotica, zijn er ook effectieve natuurlijke geneesmiddelen, zoals:
Probiotica – Behandelt allerlei problemen met de spijsvertering, waaronder de overgroei van Helicobacter pylori.

Manuka honing– Het bevat krachtige antibacteriële eigenschappen en vernietigt bacteriën in de maag. Het moet driemaal per dag worden ingenomen.

Cranberry sap – Chinese wetenschappers hebben ontdekt dat de consumptie van dit sap het aantal bacteriën met 14% verlaagt.

Groene thee
Rode wijn

Dit is een natuurlijk geneesmiddel voor de behandeling van maagzwelling:
Ingrediënten:
-1 Citroen
-1 Komkommer
-1 Eetlepel Aloë Vera-gel
-1 Eetlepel geraspte gember
-Een bosje peterselie
-1/2 Glas water

Instructies:
Meng alle ingrediënten in de blender tot je een homogeen mengsel krijgt. Giet het in een glas en drink het op om het opgeblazen gevoel te verminderen.