Natuurlijke manieren om heupjicht te voorkomen en te verlichten

Heup-pijn wordt geïnitieerd door een samengeperste zenuw in de lage rug die leidt tot zwakte en gevoelloosheid in de benen. Deze pijn komt voor in de lage rug en verspreidt zich naar je dijen, benen en billen. Het meest voorkomende geval van heupjicht is de hernia van de lumbale schijf.

Een scheur in de lagen van de schijf wordt veroorzaakt door een mechanische spanning. Dit gebeurt bij de zwakste punten van de schijf, in het gebied waar de zenuwwortel uit de ruggengraat komt.

Dit zijn de meest effectieve natuurlijke heupjicht pijnstillingsmethoden:

Warmte- en ijs therapie
Deze contrasterende therapie zal de ontsteking en pijn verminderen. Breng warmte kompressen of ijs-kompressen aan. De hitte helpt je om de spieren los te maken en het ijs vermindert de zwelling en ontsteking.

Acupunctuur en Traditionele Chinese Geneeskunde
Heupjicht symptomen kunnen significant verminderd worden door acupunctuur. Deze procedure betekent het plaatsen van kleine naalden op specifieke punten naast de meridiaan kanalen. Voor meer informatie over het gebruik van meridiaan lijnen als onderdeel van holistische gezondheid, lees Meridian Points voor Chronische Vermoeidheid. De naalden veroorzaken een soort microtrauma aan de spieren en dat leidt tot de release van endorfine. De endorfine kalmeert de zenuwen en verligt de spierpijn.

McKenzie oefening
McKenzie Oefeningen worden aanbevolen door talrijke fysiotherapeuten en chiropractors als een effectieve manier om beenpijn te verminderen. Je moet echter je fysiotherapeut of chiropractor raadplegen voordat je aan de oefeningen begint.

Chiropractor zorg en fysiotherapie
Om pijn te verlichten, kan je ultrasound en andere modaliteiten, elektrotherapie, gezamenlijke mobilisatie, oefeningen, manipulatie en soft tissue therapieën proberen. De behandelingen van fysiotherapeuten en chiropractoren helpen bij het verlichten van heupjicht.

Let op dat het belangrijk is om je fysiotherapeut en chiropractor te vragen om de meest geschikte behandelingen voor jou!