Nieuw onderzoek: Dit kunnen de gevolgen zijn wanneer naast je telefoon slaapt terwijl die aan het opladen is.

Wanneer het verkeerd gaat met technologie kan het resultaat vaak verschrikkelijk zijn. Niemand vergeet het incident waarbij de batterij van een telefoon ontplofte en alle telefoons terug naar de fabrikant moesten. Als je gehecht bent aan je telefoon is het vreselijk als je het opeens moet terugsturen naar de fabrikant.

Het is geen gezonde gewoonte om rond bedtijd gelijmd te zijn aan je telefoon. Er is nog een minpunt naast dat het je slaapcyclus in de war brengt. Als we het bed in stappen met onze telefoon en het naast ons neerleggen in bed en in slaapvallen lopen wij gevaar. Vele van ons laden in de avond onze telefoons op tijdens het laden kan je telefoon of oplader oververhit raken.

Ben jij zelf iemand die zijn telefoon in de avond oplaadt of ken jij iemand? Dan is het tijd om het volgende artikel te lezen. In het artikel zie je foto’s van beschadigde lakens, het opladen van je telefoon kan zoveel hitte veroorzaken dat het een brandje kan stichten.

“Onderzoek heeft aangetoond dat 53% van de kinderen / tieners hun telefoon of tablet op hun bed of onder hun kussen oplaadt. Dit kan zeer gevaarlijk zijn. De gegenereerde warmte kan niet vrijkomen en de lader wordt warmer en warmer.

Het waarschijnlijk gevolg is dat de kussen of het bed brandt. Dit brengt het kind / tiener evenals iedereen aanwezig in het huis in gevaar. Controleer alstublieft waar uw familieleden hun mobiele apparaten opladen.”

Je oplader zelf ook in brand kan opgaan. Draden die beginnen te raffelen daarbij is er een grote kans dat ze in vlammen kunnen opgaan. Goedkope opladers kunnen je batterij over verhitte wat voor brand kan zorgen, zorg ervoor dat de hoeveelheid watt overeen komt met je originele oplader.

Brandweer afdelingen over de hele wereld delen foto’s met de boodschap over brandveiligheid. Na een brand in Alabama begon de brandweer tips te verspreiden omtrent het opladen van je telefoon, tablet of laptop. Leg je apparaat op een harde ondergrond terwijl je aan het laden bent.

Om te voorkomen dat je telefoon oververhit raakt gebruik het niet tijdens het opladen. Laat je telefoon niet op de bank of bed tijdens het opladen.

Omdat we tegenwoordig zoveel electronische apparaten in de slaapkamer hebben kan het geen kwaad extra voorzorgsmaatregelen te treffen. Vertel dit aan een ieder om ze veilig te houden!