Nooit meer uren rondlopen met tandpijn door dit natuurlijk middel!

Knoflook is best bekend als etenswaar en de unieke smaak maakt dat het een speciale plek in keukens wereldwijd heeft. Maar de oude Romeinen, Chinezen, Grieken en Egyptenaren wisten ook dat knoflook ook een aantal mooie, fantastische genezingskrachten had.

Knoflook heeft anti-inflammatoire en antibacteriële eigenschappen die nuttig kunnen zijn bij het behandelen van allerlei aandoeningen, waaronder tandpijn. Het magische ingrediënt heet allicine en is te vinden in het kleverige sap van de knoflookplant.

Zo kan je knoflook gebruiken om tandpijn te behandelen:
Tandpijn wordt vaak veroorzaakt door infecties, als de pijn opkomt neem een halve knoflook en smeer het op de plek waar je pijn hebt. Probeer de knoflook 7 tot 10 minuten op de plek te smeren en na die 10 minuten moet de pijn verdwenen zijn. Mocht dat niet helpen neem een heel teentje knoflook en kauw er voorzichtig op totdat er sap vrijkomt. In de sap zit allicine en dat zal de pijn doen verdwijnen, na 30 min moet je al een verschil merken.

Knoflook is een geweldig noodmiddel voor tandpijn, vooral als het in het weekend toeslaat, wanneer alle tandartsen zijn gesloten. Maar vergeet niet dat dit alleen een noodmaatregel is en geen remedie. Als je tandpijn blijft aanhouden, moet je zo snel mogelijk naar een tandarts. Tandpijn komt in veel verschillende vormen en een huisremedie is niet altijd genoeg. Bij twijfel altijd de tandarts raadplegen!