Een paar redenen waarom jij een muntplant moet aanschaffen!

Houd je muntplant op zijn best door vaak kleine hoeveelheden bladeren te oogsten voor culinaire en medicinale toepassingen. Niet alleen zal je het kruid aanmoedigen om weer te groeien, jonge bladeren hebben meer smaak dan de ouderen.

Olie en Azijn
Het behouden van de smaak door middel van azijn of olie is een van de meest handige manieren om muntblaadjes te gebruiken. Appelcider azijn en peperkorrels zij perfect in salade dressings of zelfgemaakte gegarneerde mayonaise.

Soep
Een frisse, romige en gezonde erwt en muntsoep is altijd lekker. Sinaasappel, wortel en munt zijn een verrassende maar overheerlijke combinatie.

Pasta en Noodles
Zomerse pasta’s en noodles schotels kunnen allemaal profiteren van de toevoeging van verse munt waardoor hun lichte en zoete smaken op een nieuw niveau worden gebracht.

Dessert
Omdat chocolade en munt een match made in heaven zijn, kan je alle kanten op met dessert. De recepten waar je munt in kunt gebruiken zijn eindeloos; van milkshakes en ijsjes tot cupcakes, taarten en koekjes.

Drinken
Munt kan voor verschillenden frisse limonades gebruikt worden in de zomer. Munt wordt ook in cocktails verwerkt, denk daarbij aan mojito’s. Munt blaadjes kan je ook gerust toevoegen aan je gezonde smoothies.

Munt bladeren kunnen ook medicinaal gebruikt worden hieronder enkele voorbeelden:
-Munt essentiƫle olie
-Stress verlichtend
-Opent je sinussen
-Tegen hoofdpijn
-Tegen allergieƫn

Muntbladeren kunnen zo divers gebruikt worden, en de plant vergt niet veel verzorging. Munt blaadjes een ware aanwinst voor in de keuken.

Bekijk dit overheerlijke recept in de video hieronder:

OOK INTERESSANT