Met deze simpele trucs kunnen pijnen in je lichaam laten verdwijnen!

Het lichaam zit raar in elkaar, als iets kleins pijn begint te doen is dat meestal een aanmelding tot iets anders. Denk bijvoorbeeld aan een zere keel, dat leidt meestal tot een verstopte neus. Er zijn een aantal simpele manieren om bepaalde ziektes en pijntjes tegen te gaan. Je kan het uitproberen voordat je een pilletje gebruikt.

blazen op duim

Behandel je zere keel
Een hete kop thee is heerlijk als je keelpijn hebt. Water met zout en ermee gorgelen helpt ook even tijdelijk tegen een zere keel. In principe zijn dit de dingen die we meestal doen als we pijn of irritatie hebben in de keel. Probeer eens je aan je oor te krabben, volgens dokter Schaffer zijn er zenuwen in je oor die gestimuleerd worden en een spier activeert in je keel. Deze spastische actie zorgt voor een familie die geen last zal hebben van griep!

Bekoel je zenuwen
Als je gestrest bent en je weet niet hoe je kan ontspannen koel je jezelf wel eens af met koud water. Het ijskoude water en je adem inhouden is een truc om je hersens te laten ontspannen. Je lichaam wordt gedwongen om het zuurstof beter op te nemen en je lichaam zal zich daardoor ontspannen. Als je je mascara niet wilt verpesten voldoet ook een ijskoud glas water. Hierdoor bereik je hetzelfde effect.

Lees op de volgende pagina nog meer tips en trucs die kunnen helpen tegen lichamelijke klachten.