Stop deze 10 dingen nooit in de magnetron.

Als het om koken gaat, kiezen veel mensen voor gemak. En met een magnetron, kom je een heel eind. Het enige wat je hoeft te doen is de magnetron openen, wat toetsen indrukken en een paar minuten wachten. Zodra de magnetron afslaat, kun je aan tafel! Houd er echter wel rekening mee dat niet alle voedingsmiddelen en materialen geschikt zijn voor de magnetron.

Voor het gemak hebben we een lijst voor je samengesteld om ervoor te zorgen dat je jezelf en je magnetron geen schade toebrengt:

  1. Eieren

Een eitje koken in de magnetron, is geen goed idee. Door stoom die geproduceerd wordt in de schaal, warmt de binnenkant van het ei te snel op. Omdat de stoom geen kant op kan, ontploft het ei uiteindelijk.

  1. Druiven

Door druiven op te warmen in de magnetron ontstaat plasma. Hoewel dit er interessant uitziet, kan het ook exploderen en je magnetron beschadigen.

  1. Hele aardappelen

Net zoals bij eieren, of een stevige bal klei in de oven, zal de opbouw van hitte aan de binnenkant, zorgen voor een explosie en een hoop rotzooi.

Wil je toch een goede maaltijd bereiden in slechts enkele minuten? Prik dan met een vork wat gaten in de aardappel en warm deze op in de magnetron.

  1. Metaal

De meeste mensen zijn hiervan al op de hoogte, maar mocht jij niet tot deze groep behoren, hierbij een belangrijk weetje: Als je metaal in de magnetron stopt, kunnen er vonken en rook ontstaan. Stop dus geen metalen materialen in de magnetron.

  1. Hete pepers (heel)

Hoewel het geen probleem is om een maaltijd met gesneden pepers in de magnetron te stoppen, kun je er beter geen hele pepers in stoppen. Doe je dit wel, dan ontsaat er stoom die vol capsaïcine zit. Deze stoom kan een heftige reactie veroorzaken die vergelijkbaar is met pepper spray.

  1. Piepschuim

Voedselverpakkingen van piepschuim kun je beter niet in de magnetron stoppen. Mogelijke schadelijke effecten zijn het kankerverwekkende styreengas dat bij opwarming vrijkomt, chemicaliën die in je voedsel terecht komen en problemen met je hormoonstelsel.

  1. Papieren zakken

Papieren zakken kunnen in brand vliegen in de magnetron. Het is bovendien mogelijk dat inkt op papier, in het voedsel terecht komt.

  1. Plastic houders

Hoewel sommige houders prima in de magnetron kunnen, vormen andere een gevaar. Wil je voorkomen dat gifstoffen die in plastic voorkomen, in je voedsel terecht komen? Plaats dan geen plastic houders in de magnetron.

  1. Reismok

Als je je koffie vlug wilt opwarmen, kun je dit beter niet doen in een thermosfles van plastic of metaal. Dit verpest de smaak.

  1. Niets

Vreemd genoeg, is het ook heel slecht om je magnetron te laten draaien, als er niks in zit. Om voedsel op te warmen, geeft een magnetron stralen af. Hoewel deze stralen normaliter vrij zwak zijn, kunnen ze een stuk krachtiger worden als er niks in de magnetron zit.

DEEL dit met je vrienden en familie.