5 manieren om je tanden op een natuurlijke manier witter te maken.

Ben je al heel lang niet naar de tandarts geweest? Rook je of drink je vaak koffie of andere donker gekleurde dranken? Dan is de kans erg groot dat je tanden vergeelt zijn. Gele tanden zijn nou niet bepaald aantrekkelijk en kunnen sommige mensen ook nog eens onzeker maken.

In deze lijst geven we jou 5 natuurlijke tips die je zelf eenvoudig thuis kunt uitproberen zonder enig risico. Op deze manier hopen we dat je na verloop van tijd weer prachtige wittere tanden hebt en een stralende glimlach.

1. Baking soda
Wittere tanden zonder een hoop geld uit te geven aan dure behandelingen of producten? Dat kan want gelukkig is er een huishoudelijk middel dat wonderen doet voor bleken van je tanden, namelijk bakins soda!

Baking soda schijnt één van de allerbeste manieren te zijn om je tanden op een natuurlijke wijze witter te maken. Baking soda verwijderd vlekken op je tanden die door thee, koffie en sigaretten `zijn veroorzaakt. Door je tanden te poetsen met bakins soda (ook wel zuiveringszout genoemd) kun je de aanslag er gemakkelijk van af poetsen. Leg boven op je tandpasta een beetje bakins soda en poets je tanden. Let er wel op dat bakins soda een schuurmiddel is, dus je tandglazuur kan hierdoor aangetast worden.

2. Je tanden bleken puur natuur met kokosolie
Kokosolie is een olie soort die nu veel gebruikt wordt. Je kunt ermee bakken in de keuken, als moisturizer voor je gezicht gebruiken, make-up mee verwijderen, als lippenbalsem gebruiken maar ook om je tanden te bleken. Ik doe dit zelf al jaren en het werkt uitstekend.

Het is heel simpel. Begin met een halve eetlepel kokosolie en bouw het op tot maximaal 1 eetlepel per dag. Spoel de kokosolie gedurende 15 minuten door je mond. Spuug dan de kokosolie uit en spoel je mond goed met water, het is niet de bedoeling dat je de kokosolie niet in slikt. Poets dan je tanden. Oil pulling heeft als bijeffect dat je tanden witter worden, echter dat is niet het hoofddoel. Het hoofddoel hiervan is een gezonder lichaam verkrijgen.

3. Zelfgemaakte tandpasta
Sommige doe-het-zelf beauty professionals beweren dat er een simpel huishoudelijk product bestaat waarvan je prachtige witte tanden krijgt. Dat huishoudelijk middeltje is: kurkuma. Veel mensen maken nog steeds gebruik van tanden bleek producten. Maar krijg je echt waar je voor betaalt? Is het het waard om je tanden te beschadigen met al die bleek producten die vol zitten met chemicaliën?

Er zijn al van natuurlijke oplossingen tegen alledaagse kwaaltjes en net zo voor het bleken van je tanden. Ik gebruik kurkuma al een tijdje voor het bleken van mijn tanden en het werkt perfect! Je kan simpelweg een mengsel maken van kokosolie, pepermuntolie en kurkuma. Smeer dit op je tanden en je hebt simpel, goedkoop en makkelijk een ideale oplossing voor het verkrijgen van witte tanden.

4. Sinaasappelschil

Een sinaasappelschil bevat zuren die je tanden witter maken. In Thailand wrijven mensen hun tanden al eeuwen lang in met de witte kant van de schil.

Heb je last van gele tanden? Dan is het inwrijven met een sinaasappelschil dé oplossing zijn! Wrijf je tanden in en wacht een paar minuutjes, spoel dan je mond en poets je tanden na. Doe dit niet te vaak – na een week kun je de frequentie terugschroeven naar 2 a 3 keer per week. Het zuur van de schil wat je tanden witter maakt kan namelijk ook je tandglazuur aantasten. Desalniettemin is dit een eenvoudige en goede manier om je tanden sneller wit te maken.

5. Kruidnagel

De stof eugenol die in kruidnagel zit heeft een antibacteriële werking en remt ontstekingen. Tevens bevat kruidnagel een stofje dat ervoor zorgt dat je wittere tanden krijgt. Zo kun je bijvoorbeeld op een kruidnagelbloempje kauwen.

Is dit te sterk voor je, dan is het ook mogelijk om 2 a 3 druppels kruidnagelolie op je tandenborstel te doen en daar je tanden mee te poetsen. Bijkomend voordeel van kruidnagel is dat het je een frisse adem geeft. Ook verwijderd kruidnagel schadelijke mondbacteriën.