Tips waarvan de voedselindustrie liever niet heeft dat consumenten die weten

Als je boodschappen doet neem je meestal spullen die je opvallen. Maar is het echt het juiste om te doen? Mooie blikjes garanderen geen goede smaak of gezondheidsvoordelen.

Harde kaas

Bij het kopen van harde kaas, let op de kleur, de gaten en de textuur. Het moet geen witte korst hebben en de gaten moeten gelijkmatig verdeeld zijn op het hele stuk. Als de kaas zijn vorm niet terug krijgt nadat je het een beetje hebt geperst, is het beter om dit blok kaas niet te nemen.

Vlees

Vers vlees is roze, niet helder rood of zelfs bruin. Let op de dikke strepen, ze moeten glinsteren en heel licht zijn. Goed vlees zal ook terugkeren naar zijn oorspronkelijke vorm en niet plakken aan je handen.

Honing

Natuurlijke honing is transparant van kleur. Kwaliteitshoning is erg zoet en heeft een specifieke geur. Wrijf een druppel honing tussen je vingers en als het gemakkelijk door je huid wordt geabsorbeerd, is het goed.

Vis

Een verse vis heeft lichte ogen, donkere en bultende ogen zijn indicaties voor een oude vis. De kieuwen moeten helder rood zijn of lichtroze (in gevallen waarin bloed door de kiemen wordt afgevoerd). Als je de vis in je handen neemt, moet de staart vrij hangen.

Brood

Vers brood moet niet taai zijn, dus voel het altijd in de winkel. Houd er rekening mee dat plastic zakken het brood langer goed laat blijven, maar het zal binnen enkele uren zijn smaak verliezen.

Gelatine

Het is geen geheim dat gelatine wordt gemaakt door het koken van water met de huid, pezen en/of botten van varkens en koeien. Als een goed alternatief tijdens het koken, kan je agar-agar bindmiddel gebruiken. Dit is veganistisch en bindt je voedsel bij kamertemperatuur.