7 manieren waardoor je altijd mentaal scherp kunt blijven!

Tegenwoordig leven we in een zeer competitieve wereld en zijn onze hersenen een van de belangrijkste hulpmiddelen in ons leven. Hersenen lijken deel uit te maken van een ingewikkelde machine, echter wetenschappers zijn tegenwoordig ver in onderzoeken. Sommige gebieden van de hersenen zijn nog wel onbekend terrein en we weten niet precies hoe alles werkt.

Waar we gelukkig wel achter zijn gekomen is dat we door middel van trainingen onze hersenen scherp houden en zo verbeter je de genitieven functie. In dit artikel beschrijven we zeven verschillende manieren die ervoor kunnen zorgen dat onze hersenen gezond en mentaal scherp blijven.

positef-denken

Deze 7 tips helpen je mentaal sterk te blijven:
1. Dagelijkse dankbaarheid
” Dankbaarheid is de eerlijkste bloesem die voortkomt uit de ziel.” Een quote van Henry Ward Beecher. Schrijf dit op in je dagboek, agenda of telefoon. Probeer als je wakker wordt s’ochtends tenminste 3 dingen op te schrijven waarvoor je dankbaar bent. Iets wat positief is in uw leven bardienst een klein bedankje voor de ziel. Het kan van alles zijn denk aan familie, weer een goede nachtrust. Als je aandacht gericht is op dankbaarheid zullen je hersenen zich hierop focussen.

2. Sta in balans
In Balans staan is een van de belangrijkste dingen die helpen aan een positieve houding en verbetering van je hersenen. Probeer meditatie, yoga of zelfs gewoon ademhaling oefeningen en wandelingen in de natuur brengt je geest tot rust. De kalmerende energie van in balans zijn is een goede oefening voor je lichaam en de geest.

Lees op de volgende pagina de 5 andere manieren om je hersens te trainen.