Tuinman laat eenvoudige truc zien om onkruid snel, goedkoop en effectief te verwijderen

Zoemende bijen, een kleurrijk landschap en warm weer – Ja, het is lente! Men zegt dat de regenbuien in april zorgen voor prachtige bloemen in mei, maar helaas zorgen die regenbuien ook voor onkruid… heel veel onkruid. Zucht!

We kunnen van onkruid afkomen met chemische bestrijdingsmiddelen, maar er bestaan ook natuurlijke manieren om onkruid te bestrijden. Lees verder en ontdek 10 simpele en effectieve methoden om je tuin van onkruid te ontdoen.

Heet water
Gooi simpelweg een pot kokend water over het onkruid en het smelt voor je ogen weg!

Wodka
Veel volwassenen kunnen genieten van sterke drank, maar dit geldt absoluut niet voor onkruid. Wodka en onkruid, zijn als vuur en water.

Schenk 30 ml wodka, een paar druppels vloeibaar afwasmiddel en 2 koppen water in een spuitfles. Spuit het mengsel op het onkruid. De alcohol zal de beschermende wasachtige coating op de bladeren afbreken waardoor de planten uitdrogen.

Houtsnippers
Aangezien onkruid licht nodig heeft om te groeien, is het een goede idee om het te bedekken met houtsnippers. Je hebt een laag van ongeveer 5 cm nodig om onkruid effectief te bestrijden.

Maïsglutenmeel
Maïsglutenmeel voorkomt niet alleen dat onkruid groeit, maar zorgt na afbraak ook voor het voedingsrijke stikstof. Dat noem je nog eens een win-win situatie!

Zoutoplossing
Combineer simpelweg één kopje zout en twee kopjes water in een pan, en breng aan de kook. Giet dit mengsel over die ontsierende plantjes.

Zuiveringszout
Last van onkruid tussen je tuintegels? Gooi een aantal handen vol zuiveringszout op je tegels. Veeg daarna het poeder zodat het in de voegen terecht komt…..en weg is het onkruid!

Kranten
Heb je last van klavertjes en vingergras (laaggroeiend onkruid) in de tuin? Zo ja, zijn kranten de oplossing! Door deze probleemgebieden simpelweg met kranten te bedekken, zal een gebrek aan licht uiteindelijk het onkruid doden.

Azijn
Paardenbloemen kunnen er fleurig uitzien, maar je tuin is absoluut niet blij met dit onkruid. Kom van ze af door ze te besproeien met witte azijn of appelazijn.

Afwasmiddel
Combineer 5 eetlepels vloeibaar afwasmiddel en 4 kopjes water in een spuitfles – zachtjes schudden. Spuit royaal op het onkruid, en laat het afwasmiddel en de zon harmonieus samenwerken!

Mankracht
En tot slot: onkruid maakt geen schijn van kans tegen pure mankracht. Trek luchtige kleding aan, zet een hoed op en luister naar muziek, terwijl je het onkruid handmatig verwijdert. Je komt niet alleen af van dat ontsierende onkruid, maar krijgt ook extra Vitamine D binnen.

Deze oplossingen voor het verwijderen van onkruid zijn effectief, goedkoop en vooral – veilig voor je familie en moeder natuur!