Vasten voor drie dagen kan het hele immuunsysteem van de mens vernieuwen!

Vasten is een extreem gezonde gewoonte en de voordelen hiervan zijn onlangs onthuld. Omdat bleek dat een calorieën arm dieet voor een paar dagen in een week grote effecten heeft in het proces van gewichtsverlies, is vasten heel populaire geworden. Bovendien vernieuwt het vasten je immuunsysteem. Het 5:2-dieet werd gepopulariseerd door Dr. Michael Mosely van BBC, 5:2 dieet houdt in dat je 2 dagen in de week vast en de andere 5 dagen let op je voeding. Zijn ongelooflijke gewichtsverlies werd gedocumenteerd door een televisieprogramma, waarin hij zijn verbazingwekkende gezondheid en jeugdige uiterlijk toeschreef aan de langetermijneffecten van zeer caloriearme diëten.

Zijn volgers rapporteerden grote verbeteringen te zien door de consumptie van zeer kleine hoeveelheden voedsel gedurende lange perioden. Een studie gepubliceerd door de Universiteit van Zuid-Californië toonde aan dat vasten het immuunsysteem regenereert. De verzwakking van cellen die essentieel zijn voor onze gezondheid veroorzaken verschillende ziekten, waaronder kanker. Het vasten regenereert cellen en produceert nieuwe witte bloedcellen die infecties voorkomen en is daarom zeer nuttig in het geval van immuunziekten.

Volgens professor Valter Longo, de hoofdonderzoeker van het onderzoek vasten:
“Vasten geeft groen licht aan stamcellen om te beginnen te profileren en het hele systeem opnieuw op te bouwen. Het goede nieuws is dat je lichaam tijdens het vasten de delen van het systeem die mogelijk beschadigd of oud zijn kwijt raakt. Als je nu begint met een systeem dat zwaar beschadigd is door chemotherapie of veroudering, kan vasten een nieuw immuunsysteem genereren.”

OOK INTERESSANT