Dit zijn de voordelen van zwarte peper en essentiële olie voor je gezondheid

Kruiden worden al eeuwen gebruikt en de meeste bieden een ongelofelijke geneeskracht. Zwarte peper heeft een breed scala aan voordelen en de essentiële olie hiervan is een van de meest krachtige natuurlijke producten.

Etherische olie van zwarte peper
Deze olie biedt antibacteriële, antiseptische, anti-spasmodische, anti-inflammatoire, antioxidant, carminatieve, diaphoretic, diureticum, expectorant, febrifuge, laxerende, rubefacient en heeft een stimulerende effect.

Antibacteriële activiteit
Zwarte peper verzacht insectenbeten en infecties. Gebruik het regelmatig om arteries te reinigen en om het risico op atherosclerose te verminderen.

Antioxidanten
Zwarte peper herstelt schade en voorkomt leverproblemen, kanker en hart- en vaatziekten.

Digestieve gezondheid
Dit kruid stimuleert de productie van zoutzuur in de maag. Zwarte peper voorkomt winderigheid. Er is geen betere manier om giftige stoffen uit te schakelen.

Neurologische boost
Piperine, een samenstelling in zwarte peper, herstelt de cognitieve storing en geheugenvermindering.

Ademhaling
Zwarte peper verlicht nasale congestie en sinusitis, dankzij het vermogen om slijm in de bovenste luchtwegen op te lossen.

Gezonde huid
Gebruik zwarte peper om vitiligo te behandelen, een conditie waarin mensen witte vlekken op hun huid krijgen. Piperine stimuleert de productie van pigment in de huid.

Gewichtsbeheer
Verbindingen in de buitenste laag peperkorrels versterken de afbraak van vet en bevorderen een gezond gewichtsverliesproces.

Etherische olie
De etherische olie van zwarte peper verzacht je lichaam en geest. Combineer het met lavendel- of juniperoliën om mentale stress te verminderen.

Voeg zwarte peperolie toe aan BBQ of biefstuksaus. Het bevat sesquiterpenen, een soort antioxidanten die urineren en zweet stimuleren. Essentiële olie van zwarte peper verhoogt de productie van gal en verbetert de spijsvertering.

Gebruik het altijd met drageroliën om spieren te ontspannen en krampen te behandelen. Zwarte peperolie heeft anti-spasmodische eigenschappen en vermindert krampen. De antioxidanten elimineert urinezuur uit bloed, waardoor het ideaal is voor mensen die met jicht, artritis en reumatische werken.