Waarom gember zo goed voor je is. Belangrijke dingen die je over gember moet weten

Als je op zoek bent naar een natuurlijk  middel tegen pijn, migraine, ontsteking, indigestie en diabetes, is gember het antwoord! Onderzoekers hebben zelfs geconstateerd dat gember gebruikt kan worden bij de behandeling van bepaalde vormen van kanker.

Gember vermindert bovendien ontstekingen, behandelt vermoeidheid en helpt bij spierpijn. Gebruik het dagelijks als supplement om migraine, pijnlijke menstruatie, hoge bloeddruk en leverschade te verhelpen.

Gezondheidsvoordelen

Gember verbetert de spijsvertering, vermindert de winderigheid, behandelt diarree, versterkt botten, werkt als ontgiftingsmiddel, biedt afrodiserende effecten, stimuleert de bloedsomloop, vermindert misselijkheid en behandelt symptomen van griep. Onderzoekers geven aan dat het mogelijk gebruikt  kan worden bij duizeligheid, darmwormen en emotionele ondersteuning.

Indigestie

Voor deze oplossing heb je 2 eetlepels citroensap nodig, een stukje verse gember van ongeveer 2-3 cm, 2 eetlepels rauwe honing en 240ml water. Kook eerst de gember, haal de pot van het vuur en haal door een zeef. Laat de gemberthee afkoelen. Voeg honing toe voor de smaak en tot slot wat citroensap.

Maagzuur

Hak een stukje gember ter grootte van 2-3 cm fijn. Voeg het toe aan een kop heet water en laat trekken. Haal door een zeef en drink de thee.

Prikkelbare darm syndroom

Kook verse gember en haal de vloeistof door een zeef. Voeg een Earl Grey theezakje, een kaneelstok en wat honing toe voor de smaak.

Menstruatiepijn en misselijkheid

Gekonfijte gember helpt bij buikkrampen. Je kunt dit vinden in natuurwinkels.

Zere keel en hoest

Kook 240ml water met een stukje gember van ongeveer 2-3 cm. Haal door een zeef, en laat de vloeistof afkoelen. Voeg 1/8 theelepel vers gemalen zwarte peper, een eetlepel rauwe honing en een citroenschijfje toe.

Artritis pijn

Regelmatige consumptie van gemberpoeder zal je pijn verlichten. Je hebt dagelijks ongeveer 3-4 gram gemberpoeder nodig.

Behandel koude rillingen

Voeg 10-12 dunne plakjes verse gember toe aan 4 kopjes water. Kook het mengsel, haal door een zeef en voeg er sinaasappelsap, citroensap, een halve kop rauwe honing of esdoornstroop aan toe. Drink meerdere kopjes van deze thee om je lichaamstemperatuur te verhogen. Deze behandeling helpt bij koorts en vermindert verstoppingen.

Baarmoederbloedingen

Gemberthee wordt aanbevolen voor vrouwen na de bevalling, omdat het de baarmoeder samentrekt en bloedingen stopt.

Let op
Houd er rekening mee dat gember een bloedverdunner is, wees dus voorzichtig wanneer je het gebruikt in combinatie met andere bloedverdunners, of een bloedstoornis of galblaasziekte hebt. Gember wordt niet aan zwangere vrouwen aanbevolen, omdat het de baarmoeder stimuleert. Overmatig gebruik van gember verstoort het maagdarmkanaal. Maak je je zorgen over het gebruik van gember? Probeer dan Kardemom in plaats van gember.