Wanneer ga je naar de dokter voor vreemde uitslag op je huid?

Misschien denk je dat je je lichaam kent, maar het negeren van vreemde uitslag op je huid is geen goed idee. Vreemde uitslag die wordt veroorzaakt door bacteriën, virussen of iets wat je eet kan je gezondheid in gevaar brengen. Maar hoe weet je wanneer je je zorgen moet maken?

Voordat je jezelf gek maakt door te gaan googelen, kan je contact opnemen met een deskundige. In deze video neemt de dermatoloog Dr. Elissa Lunder ons mee in een proces om ernstige huidomstandigheden te herkennen.

Je herkent sommige van deze gevallen misschien door persoonlijke ervaring. Kijk eens wat er op je huid kan voorkomen.

Gordelroos
Gordelroos wordt veroorzaakt door hetzelfde herpesvirus dat waterpokken veroorzaakt. Als je ooit waterpokken hebt gehad, bestaat er een goede kans dat je ook gordelroos zal krijgen. Het is een pijnlijke, virale aandoening die kan optreden als je het waterpokkenvirus al hebt gehad. Meer dan de helft van de gordelroos gevallen is bij volwassenen ouder dan 60 jaar, maar iedereen kan deze uitslag krijgen.

Uitbarstingen van gordelroos heeft medische zorg nodig, en complicaties kunnen optreden als de uitslag dicht bij het oog gebied ligt. Luister naar Dr. Lunder als ze uitlegt hoe de uitslag eruit ziet en hoe het op het lichaam eruit ziet.

Uitslag door medicatie
Je ziet dat huiduitslag afkomstig is van voeding of allergieën, maar het kan echter ook door medicatie die OTC bevatten komen. Vaak begint de uitslag een paar dagen nadat je bent begonnen met je medicatie.

Dergelijke uitslag kan zich beperken tot een klein gebied of verspreiden om grotere delen van het lichaam te bedekken. Volgens de dokter kunnen ook roodheid, zwelling of blaren voorkomen. Als dat het geval is, moet je de medicatie onmiddellijk stoppen en medische hulp zoeken.

Bekijk de video hieronder om meer te weten te komen over de verschillende soorten uitslag die je kan hebben.

Mocht je na het bekijken van het filmpje meer informatie nodig hebben, kan je altijd je huisarts benaderen.

Filter by
Post Page
GEZONDHEID TIPS
Sort by