We doen het al jaren verkeerd! Arts laat eenvoudige truc zien om pleisters op hun plek te houden

Of je kleine meid nu een pleister nodig heeft, omdat ze zich bezeerd heeft, of dat je jezelf tijdens het koken per ongeluk in de vingers hebt gesneden, je hebt in je leven ongetwijfeld vaak pleisters moeten gebruiken. Indien je kinderen gek zijn op bedrukte pleisters, dan weet je als geen ander dat ze meestal niet goed blijven plakken. Zelfs als er op het doosje staat dat ze waterbestendig zijn, raken ze tijdens het douchen gewoon los.

De meest vervelende plek om een ​​snee te krijgen, is waarschijnlijk in je vinger. Niet alleen is dit een gevoelige plek, we gebruiken onze handen ook vrijwel overal voor. Daarom brengen we na een ongelukje een pleister aan om onze vingers te beschermen tegen overige invloeden van buitenaf. Maar hoe goed je de pleister ook aanbrengt, het glijdt er binnen de kortste keren weer vanaf (hopelijk overkomt dit je niet tijdens het fijnkneden van gehakt). Zucht! Er moet toch een manier zijn waarop dit beter kan.

Gezondheidsspecialisten van de populaire amerikaanse tv-show “The Doctors” hebben een geweldige truc om te voorkomen dat pleisters van je vingers glijden. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een pleister en een schaar. Let bovendien goed op waar de kleverige zijden geplakt moeten worden. Deze simpele truc zal je verbazen en je zou willen dat je dit veel eerder geweten had.

Wie had dat gedacht?!