Restaurants en supermarkten willen niet dat jij dit weet. Jouw stuk zalm is misschien wel veel goedkoper!!

Een nieuwe studie heeft aangetoond dat 43 procent van de “wilde” zalm eigenlijk gekweekte zalm is. De studie, door Kimberly Warner, betrof het testen van zalm uit restaurants en supermarkten, in de winter van 2013-2014. Uit de studie kwam dat gekweekte zalm werd verkocht als wild gevangen zalm.

Sommige monsters toonden ook aan dat bepaalde laagwaardige soorten werden verkocht als hoogwaardige soorten, zoals Chinook! Dit is storend voor de eco-bewuste consumenten, die het goede proberen te doen, maar onbewust toch de zalmboerderijen steunen. Voor de gezondheidsbewuste en zij die willen afvallen is dit nog slechter nieuws, want gekweekte zalm bevat twee keer zoveel calorieën, is hoger in het gehalte verzadigde vetten en bevat vaak meer chemicaliën en conserveermiddelen, waaronder kleurstoffen voor de roze kleur.

Hoe komen deze bedrijven hiermee weg?
De Verenigde Staten exporteert ongeveer 70 procent van zijn wilde zalm (vaak naar China), omdat het goedkoper is om in het buitenland te verwerken. Als het weer wordt geïmporteerd, weten ze vaak niet waar de zalm allemaal is “geweest”.

Wat is de beste manier om deze oplichterij te vermijden? Koop je zalm tussen mei en september. In dit seizoen heeft “slechts” 7% van de zalm een misleidende etiket. In de winter is dit percentage vele malen hoger!

Vervolg het lezen:
Auteur, Emily Monaco is een eet liefhebber die in Parijs woont en schrijft. Haar eerste aanraking met het “groene leven” kwam na het lezen van het artikel van Michael Pollan. Zijn artikel ging over de ondeugdelijke wijze waarop vee werd behandeld.

Na het lezen van dit artikel is zij gelijk vegetarisch geworden. Na een jaar zonder vlees, besloot ze dat het belangrijker was om het juiste soort vlees te eten. Haar specialiteit is om Franse traditionele gerechten “om te zetten” naar de Amerikaanse keuken. Haar recepten en tips zijn te vinden op haar blog, Tomato Kumato, en je kan haar op Twitter volgen @emiglia.

OOK INTERESSANT