Doe-het-zelf tip: Goedkope, milieuvriendelijke oplossing om zweetvlekken uit witte kleding te verwijderen

Je kunt niet voorkomen dat witte shirts uiteindelijk rond de kraag en oksels, geel worden. Hoewel er manieren bestaan om van deze zweetvlekken af te komen, zul je daar een bezoek aan de stomerij voor over moeten hebben of dure chemische middelen moeten aanschaffen. Onderstaande oplossing is echter zowel milieuvriendelijk als goedkoop en zal je shirts net zo wit maken als toen je ze kocht.

Wat je nodig hebt

  • 1 eetlepel zout
  • 1/2 kopje zuiveringszout
  • 1 kopje azijn
  • 1 eetlepel waterstofperoxide

Instructies

1) In tegenstelling tot wat men denkt, worden zweetvlekken niet direct veroorzaakt door zweet. Ze zijn in werkelijkheid het resultaat van een reactie tussen je lichaam en anti-transpiranten op aluminium-basis.

Om te beginnen, plaats je het kledingstuk in een schaal. Voeg hier 2 kopjes lauw water en 1 kopje azijn aan toe. Laat het kledingstuk voor +/- 20 minuten liggen.

2) Maak een pasta door het zout, de waterstofperoxide en het zuiveringszout met elkaar te mengen. Haal het kledingstuk uit de water/azijn-oplossing en wring het voorzichtig, maar goed uit. Leg het shirt op een oppervlak en breng een laagje pasta aan op de bevlekte gebieden. Het zuiveringszout en het zout zullen de vlek verwijderen, terwijl de waterstofperoxide het kledingstuk weer wit maakt. Laat het shirt ten minste 20 minuten liggen.

3) Voeg het kledingstuk toe aan je volgende lading witte was en gebruik hierbij de warm water stand van je wasmachine.

Dat is alles! Nu kun je met trots je witte shirts dragen en hoef je je geen zorgen meer te maken over die ontsierende zweetvlekken.

DEEL dit artikel met je vrienden en familie.