Zo kom je van moedervlekken, wratten, acrochordon, donkere vlekken en verstopte poriën af

De huid is het grootste orgaan van je lichaam met meerdere functies:
-Het voorkomt infecties door schadelijke microben te doden.
-Het houdt je lichaamstemperatuur op pijl.
-Het voorkomt uitdroging door lichaamssappen vast te houden.
-Maakt vitamine D aan als de zon schijnt.

Op een bepaald moment in ons leven ervaren we allemaal problemen met onze huid zoals verstopte poriën, huiduitslag en moedervlekken. De belangrijkste oorzaken hiervoor zijn hormonale onevenwichtigheid of levensstijlveranderingen.

Alhoewel er allerlei producten op de markt zijn waarvan wordt verondersteld dat ze je huidproblemen oplossen, maar deze zitten vol met schadelijke chemicaliën en leveren niet het resultaat wat beloofd wordt. In plaats van deze producten te gebruiken raden we je aan om zelfgemaakte geneesmiddelen te gebruiken die eenvoudig en gemakkelijk te maken zijn.

Hieronder de geneesmiddelen die je zullen helpen om de huidproblemen op te lossen:
Moedervlekken
Moedervlekken zijn een laesie die naevus cellen bevat, ook wel bekend als melanocyten. Moedervlekken komen bij veel mensen voor ongeacht hun leeftijd en huidtype. Meestal erven mensen ze of ontstaan ze als gevolg van blootstelling aan de zon.

De volgende geneesmiddelen helpen je om moedervlekken te elimineren:
Knoflook
Druk de knoflook tegen je moedervlek en houd het tegen de moedervlek en laat het 4 uur staan. Om zo snel mogelijk resultaat te zien, moet je deze procedure elke dag herhalen.

Castorolie en baking soda
Je kunt de moedervlekken behandelen door castorolie en baking soda te combineren. Meng deze ingrediënten om een smeersel te krijgen, breng vervolgens het smeersel op de moedervlek aan. Doe er verband omheen en laat het een hele nacht zitten. De volgende dag moet je het verband verwijderen en het goed afspoelen met water. Om zo snel mogelijk resultaat te zien, moet je deze procedure elke avond herhalen.

Appelcider azijn
Week een wattenschijfje in appelcider azijn en breng het aan op de moedervlek. Bevestig het met verband en laat het 8 uur staan. Herhaal de procedure regelmatig en in de loop van tijd zal de moedervlek eraf vallen.

Wratten
Wratten lijken op slijmvliezen of kleine bulten op de huid. Meestal worden ze veroorzaakt door HPS. Er zijn allerlei behandelingen voor wratten zoals bevriezen, salicylzuur en tape.

Natuurlijke geneesmiddelen voor wratten:
Bananen
Je moet elke avond een bananenschil op je wrat wrijven voordat je naar bed gaat en in slechts 2 weken zal de wrat geëlimineerd zijn.

Honing
Wrijf honing op de wrat, bevestig het met verband en laat het gedurende de nacht zitten. Deze behandeling elimineert wratten en voorkomt dat ze terugkomen.

Appelcider azijn
Appelcider azijn is ook een effectief geneesmiddel voor wratten. Week een wattenschijfje in de appelcider azijn en laat het gedurende de nacht zitten. Als je dit elke avond herhaalt zal de wrat krimpen en uiteindelijk van je huid af vallen.

Knoflook
Je kunt wratten met knoflooksap of een teentje knoflook elimineren. Wrijf elke dag een teentje knoflook op de wrat voordat je naar bed gaat of je kunt de knoflooksap, twee keer per dag, op de wrat aanbrengen.

Acrochordon
Acrochordon groeit meestal rond het nekgebied, onderarm en oogleden en wordt veroorzaakt door wrijvingen tegen de huid. Je kunt het bevriezen, wegsnijden of binden.

Natuurlijke geneesmiddelen voor Acrochordon:
Appelcider azijn
Week een wattenschijfje in de appelcider azijn en breng het aan op de Acrochordon. In slechts enkele dagen zal de Acrochordon eraf vallen.

Tea tree oil
Week een wattenschijfje in water en voeg dan een paar druppels tea tree oil toe. Breng het wattenstaafje met tea tree oil aan op de Acrochordon en bevestig het vervolgens met verband. Doe dit twee keer dag gedurende een maand.

Baking soda en castorolie
Meng baking soda en castorolie om een smeersel te krijgen. Breng het vervolgens aan op de Acrochordon en bedek het met verband. Doe dit twee keer per dag.

Donkere plekken
Donkere vlekken zijn verkleurde plekken die gewoonlijk op de handen, onderarmen en op het gezicht verschijnen. De belangrijkste oorzaken hiervan zijn veroudering van de lever en blootstelling aan de zon.

Natuurlijke geneesmiddelen voor donkere vlekken:
Citroen
Week een wattenschijfje in citroensap en breng het aan op de donkere vlekken. Je zult merken dat de donkere vlekken binnen de kortste keren verdwijnen.

Aloë Vera
Breng de Aloë Vera gel aan op je donkere vlekken en laat het een half uur staan.

Ui
Gebruik de sappen van een ui of blender de ui en breng het aan op de donkere vlekken. Laat het voor 10-15 minuten zitten. Je blijft het elke dag herhalen tot je verbeteringen ziet.

Mierikswortel
Meng mierikswortel met azijn en breng het smeersel aan op de donkere vlekken. En binnen de kortste keren zou je resultaat moeten zien.

Verstopte poriën
Wanneer er veel olie op de huid aanwezig is raken de poriën verstopt. Alhoewel verstopte poriën niet zo erg zijn, maakt het je huid onaantrekkelijk en ruw. Als je verstopte poriën niet op tijd behandelt kan het leiden tot infecties.

Stomen
Was je gezicht en plaats je hoofd over een pot kokend water. Zorg ervoor dat je hoofd bedekt is met een handdoek. De stoom van het water zal de poriën openen en schoonmaken.

Scrub van suiker
Meng citroen en suiker om een mengsel te krijgen. Gebruik een washandje om het mengsel op de poriën aan te brengen en om daarna af te spoelen. Deze behandeling zal je huid gladder maken.

OOK INTERESSANT