Zo verwijder je haar boven jouw lip zonder dat het al te veel pijn doet.

Hoewel alle vrouwen uitermate fijne haren hebben boven hun lippen die onzichtbaar zijn voor het oog, zijn er veel vrouwen die moeite hebben met zichtbaar haar boven hun lip en “vrouwelijke snorren”. Er zijn verschillende redenen waarom een vrouw een meer prominente ‘stache’ kan ontwikkelen, en gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om ze te ontdoen.

Hoe kom je van haren boven je lippen af?
Er zijn verschillende natuurlijke en makkelijke methoden voor het verwijderen van haar boven de lippen die jezelf kunt proberen. Hier zijn een paar van onze favorieten.

Suiker
Deze methode gaat ver terug in de tijd (oude Egyptenaren) en word in verschillende delen van de wereld gebruikt. Het begint de laatste paar decennia een trend te worden in de westerse wereld en wordt als natuurlijk middel gebruikt. Het is een van de vele varianten van gezichtshaar verwijdering die veiliger is dan waxen of andere methoden.
Dit natuurlijk middel word gemaakt van suiker, citroen en water, je kunt eventueel honing toevoegen aan dit mengsel.

Hoe maak je je eigen mengsel met suiker:
Bereid je huid voor door je gezicht grondig te wassen en daarna niet te hydrateren. Breng voorzichtig een vleugje van maïszetmeel of babypoeder aan op je huid en zorg ervoor dat het op de haartjes gesmeerd word en niet op de huid. Gebruik niet te veel anders zal het haarverwijdering verstoren.

Neem een kleine hoeveelheid van het smeersel en rol het zachtjes in een bal. Zorg ervoor dat het volledig warm is, niet heet. Het smeersel kan kleverig zijn, dus je kunt overwegen om handschoenen te gebruiken voor dit onderdeel.
Breng het smeersel aan op je bovenlip in tegenovergestelde richting van je haargroei.

Gebruik wat druk om het over de getroffen plek te smeren en te verspreiden. Spoel het zeep en water af en gebruik een koelmiddel op de huid om roodheid te verminderen.

Meel en kurkuma
Meel is goed voor je huid, vooral voor de huid op je gezicht. Er zijn veel verschillende manieren om het te gebruiken als haar verwijderaar, maar onze favoriet is de combinatie met kurkuma.

Meel en kurkuma:
-Combineer 2 eetlepels meel met 1 eetlepel kurkuma
-Voeg water toe tot je een smeersel hebt
-Stoom je poriën open en zorg ervoor dat het gebied schoon is voordat je het aanbrengt
-Breng het aan op je bovenlip en laat het gedurende 20 minuten zitten
-Maak je je vingers nat en was het eraf
-Spoel het met schoon water en laat het drogen
Herhaal dit drie keer per week.

Gelatine
Gelatine is een andere uitstekende natuurlijke methode voor haarverwijdering.

Zo gebruik je gelatine voor haarverwijdering:
Combineer 1 eetlepel ongeglazuurde gelatine, 1,5 eetlepels melk, 1-2 druppels Lavendel-etherische olie (optioneel).
Zodra het volledig gecombineerd is , zet het mengsel voor 10-15 seconden in de magnetron. Als het mengsel koel genoeg is om aan te raken, breng het aan op je bovenlip. Doe dit snel voordat het mengsel de kans heeft om te veel te verharden. Laat het mengsel een paar minuten drogen. Was het af, zodra het volledig droog is.

Eiwit
Een eiwit masker is fantastisch om niet alleen ongewenst gezichtshaar te verwijderen, maar ook voor het verwijderen van zwarte vlekken en andere dingen die uw poriën kunnen verstoppen.

Zo gebruik je eiwitten om gezichtshaar te verwijderen:
Klop 1 eiwit met 1 eetlepel suiker en een halve eetlepel maïsmeel tot het een mengsel vormt.
Breng het mengsel over je hele gezicht aan en laat het drogen (het wordt een masker op je gezicht).
Zodra het volledig gedroogd is, trek je het masker voorzichtig eraf. Spoel je gezicht en hydrateer het indien nodig.

Zoals je kunt zien, zijn er verschillende natuurlijke oplossingen voor gezichtshaar verwijdering die geen dure en pijnlijke salonbehandelingen meebrengen. Probeer een van deze methoden uit en laat ons weten wat goed voor je werkt.

OOK INTERESSANT