De (bak)fiets van jouw dromen

0
482

Het kopen van een nieuwe fiets is leuk. Ik zweer het je! Als je er nu tegen opziet omdat je je afvraagt hoe je ooit al die keuzes gaat maken; ga je voor een elektrische fiets of een reguliere fiets, is iets van carqon, een stadsfiets of een carqon bakfiets iets voor jou? Én ga je voor een tweedehands of een nieuwe fiets? Het voelt misschien ontzettend overweldigend en dat is logisch; het zijn ook veel beslissingen. Laten we er samen doorheen lopen en ze één voor een maken. Let’s go!

Jouw fiets 

Allereerst; vraag jezelf af wat je fiets voor jou moet doen. Dat klinkt misschien als een vreemde vraag, of in ieder geval als een vraag die vrij logisch is (misschien wel té logisch), maar het is toch iets wat mensen nog weleens vergeten. Als je erg ver moet fietsen en ook heuvels op moet, is het bijvoorbeeld wijs om een fiets te kopen die sowieso versnellingen heeft, en misschien wel elektrisch is. Ook is het bij zo’n soort aankoop van groot belang dat de fiets van hoge kwaliteit is. Als je de fiets vooral wil gebruiken voor boodschappentripjes en een bezoekje aan een kroeg (niet te vaak natuurlijk!), dan is een wat goedkopere fiets wellicht slimmer, anders is het zonde van het geld. Kortom, vraag je wat je fiets precies voor jou moet doen, en wat voor eisen er dan bij komen. Dan hou je vaak al een kleinere selectie fietsen over. 

Keuzes, keuzes 

Een van de belangrijkste keuzes die je moet maken is tussen reguliere of elektrische fiets. Het eerste wat je je hierin moet afvragen is; wat is mijn budget? Een elektrische fiets is namelijk een stukje duurder dan de meeste reguliere fietsen, van bakfiets tot stadsfiets; denk maar aan een verschil van makkelijk honderden euro’s. Ook is een elektrische fiets een fijne aanwinst… als je hem nodig hebt. Als je bijvoorbeeld slecht ter been bent of hele lange stukken fietsen moet, dan is zo’n fiets écht een uitkomst. Dit komt dus weer terug naar wat jouw fiets voor jou moet kunnen doen en wat je ervan wil; dat is de echte hamvraag. 

 

Een fiets die jou van je behoeftes voorziet en ook nog eens binnen het kostenplaatje past wat jij voor ogen had, beter kan het niet. Gelukkig is dat binnen handbereik. Lees je goed in en haal de fiets die bij jou past. Succes, en lekker fietsen straks!