Leg iedere rit vast met de dashcam

0
1347

De dashcam wordt steeds populairder in Nederland. Dit is niet voor niets, want met een dashcam leg jij iedere seconde vast vanaf het moment dat je wegrijdt met de auto. De dashboardcamera is gericht op de voor- of achterruit en wordt eenvoudig bevestigd met een zuignap op het raam of op het dashboard. Om ervoor te zorgen dat je ruiten zo schoon mogelijk blijven, kies je voor nano coating auto. Water en vuil hechten zich minder goed aan de ruit waardoor je zicht helder blijft. De beelden van de dashboardcamera worden zo minder beïnvloed door regen. De camera legt alle beelden vast die tijdens de rit passeren en dat betekent dat jouw medeweggebruikers ook worden vastgelegd. Door de beelden terug te kijken, krijg je inzicht in je eigen rijgedrag. Sommige rijinstructeurs maken daarom ook gebruik van de dashcam. In deze blog lees je meer over de voordelen van de dashcam. 

Alle voordelen van een dashboard camera 

Het grootste voordeel van de dashcam is dat al jouw acties tijdens het rijden worden vastgelegd. Afhankelijk van jouw rijstijl kan dat voordelig uitpakken, want als iemand buiten jouw schuld om schade veroorzaakt aan jouw auto kun je dat eenvoudig bewijzen aan de verzekering. Aan de andere kant worden al jouw eigen capriolen tijdens het rijden ook vastgelegd en dat kan best confronterend zijn. Nu kun je met eigen ogen zien dat je te laat remt of die ene voetganger bij het zebrapad over het hoofd ziet. Je kunt de dashcam ook inzetten als waakhond wanneer je jouw auto parkeert op een afgelegen parkeerterrein. De meeste modellen hebben een ingebouwde bewegingssensor waardoor die inbreker op beeld wordt vastgelegd. Het installeren van een dashcam alleen kan al voorkomen dat er wordt ingebroken, want de camera is zichtbaar en de meeste inbrekers weten dat dashcams reageren op beweging. Dus ook wanneer deze functie niet aanwezig is, schrik je inbrekers af.

Vergeet nooit meer die spannende route met de dashcam 

De dashcam is niet alleen bedoeld voor de serieuze zaken van het autorijden. De dashboardcamera leent zich uitstekend voor die onvergetelijke ritten in de bergen in het buitenland. Je hoeft zelf helemaal niks te doen en ondertussen worden alle landschappen die aan je voorbijtrekken vastgelegd. Zo kun jij bij thuiskomst nog een keer genieten van alle mooie routes die je hebt gereden. 

Glashelder zicht met nano coating op je autoruiten 

Om optimaal van het uitzicht te genieten is het slim om een nano coating op je autoruiten aan te laten brengen. Regen en vuil spoelen dan gemakkelijker van je ramen af waardoor een heftige regenbui het zicht niet ernstig verslechtert. Daarnaast hoef je jouw autoramen minder vaak schoon te maken en ook ijs glijdt gemakkelijker van de ruiten. Met nano coating zit je dus altijd goed.