Onmisbare accessoires voor in jouw keuken

0
50

Wanneer je vaak in je keuken te vinden bent, dan mag je jezelf toch wel echt een keuken freak noemen. Jij houdt ervan om lekker te koken, of te genieten van een heerlijke verse bak koffie. De keuken is het hart van het huis en niet voor niets jouw favoriete plek. Beschikt jouw keuken dan ook over alle accessoires die het nodig heeft? In dit blog hebben we een aantal accessoires voor je op een rij gezet. Welke heb jij al? Of missen er nog een paar? Je komt erachter in dit blog!

Goede messen zijn een must-have

Een goed mes moet je zien als een verlengstuk van de hand van de kok. Allereerst is een koksmes onmisbaar. Dit mes is veelzijdig en kun je gebruiken voor het snijden, hakken en fijnhakken van allerlei ingrediënten, van groenten tot vlees. Vergeet ook niet het broodmes. Een gekarteld mes wat moeiteloos door de knapperige korst van brood snijdt zonder het te pletten. Voor het snijden van groenten en fruit, is een klein mesje ideaal. Een klein, scherp mes biedt de precisie die je nodig hebt voor nauwkeurige snijwerk.

Kies de juiste snijplanken

Naast goede keukenmessen, zorgt een snijplank voor een perfecte snij ervaring. Snijplanken komen in verschillende materialen zoals hout, bamboe en kunststof, elk met hun eigen voordelen. Houten snijplanken zijn zacht voor je messen en hebben een natuurlijke antibacteriële werking. Ze zijn ideaal voor het snijden van brood en groenten.

Geniet van je koffie met de perfecte glazen

Elke koffieliefhebber zal het beamen, een goed koffieglas is een must. Koffieglazen komen in verschillende vormen en maten, elk ontworpen om te genieten van jouw koffiemomentje.

Een goede espressokop is klein en heeft een dikke wand, zodat de espresso zijn temperatuur behoudt en de aroma's geconcentreerd blijven. Voor cappuccino's zijn grotere kopjes met een brede bovenkant dan weer perfect, zodat er voldoende ruimte is voor de melk en het schuim. Latte macchiato glazen daarentegen zijn hoog en slank, perfect om de lagen van espresso, melk en schuim te laten zien.

Dubbelwandige glazen zijn tegenwoordig perfect als je echt van koffie houdt. Ze houden je koffie langer warm zonder dat je je handen brandt, en geven een mooi visueel effect. Het juiste glas kan echt bijdragen aan de totale koffie-ervaring, of je nu van een snelle espresso of een langzame latte geniet.

De juiste pannen voor elk gerecht

Zonder pannen kun je niet koken. Naast hun functionaliteit voegen mooie pannen ook een esthetische waarde toe aan je keuken. We vinden het daarom heel belangrijk dat je investeert in goede pannen. Deze moeten niet alleen functioneel zijn, maar ze moeten ook een beetje leuk staan in je keuken.

Gietijzeren pannen zijn perfect. Dit komt door hun veelzijdigheid en duurzaamheid. Gietijzeren pannen houden de warmte goed vast en zijn perfect voor het braden van vlees, het bakken van brood en zelfs het maken van stoofschotels. Koperen pannen zijn een andere stijlvolle optie. Ze bieden een uitstekende warmtegeleiding, waardoor je zeer nauwkeurig kunt koken. De glanzende, metaalachtige uitstraling geeft je keuken een luxe uitstraling. Pannen met een anti-aanbaklaag zijn perfect voor dagelijks gebruik. Zo gebruik je ze vooral voor het bereiden van gerechten, zoals eieren en pannenkoeken. Ze zijn eenvoudig schoon te maken en zorgen ervoor dat je minder olie of boter hoeft te gebruiken in je pan. Ook nog eens gezond dus!

We hopen je op deze manier wat tips te hebben gegeven voor nieuwe keukenaccessoires. Kijk voor de beste keukenmessen of koffieglazen eens op de site van VDN. Hier kun je een aanbod mooie en handige producten vinden. Veel succes met het uitbreiden van jouw keuken-inventaris!