Visgraat of niet?

0
378

Als je op zoek bent naar de juiste vloer voor je huis, zijn er altijd wel dingen waar je rekening mee moet houden. Zoals natuurlijk je budget, maar ook wat je zelf mooi vind. Ben je meer van de natuurlijke, ruige uitstraling en ligt je budget wat hoger, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een echte houten vloer. Deze heeft wel regelmatig onderhoud nodig maar gaat dan ook zo een heel leven mee. Zoek je iets goedkopers? Laminaat en pvc zijn beide wat lager in prijsklasse en heel makkelijk in onderhoud. Eigenlijk hoef je er niks aan te doen, maar houd rekening ermee dat het max 10/15 jaar mooi blijft. Het is makkelijk schoon te maken en ook prima zelf te leggen, in tegenstelling tot een houten vloer. Voor ieder wat wils!

Laminaat

Laminaat is eigenlijk de meest toegankelijke optie onder de vloeren. Het is een van de goedkoopste keuzes, met het minste onderhoud maar daarentegen ook de kortste levensduur. Laminaat moet je altijd plaatsen met een ondervloer eronder, voor de isolatie en zodat het stabiel ligt. Laminaat is makkelijk te leggen, je kunt op youtube genoeg filmpjes vinden hoe je dat precies doet. Liever iemand die het voor je doet? Bij de winkel kun je altijd informeren of ze deze dienst ook aanbieden. Je hebt vele soorten en kleuren laminaat, of je nu iets met een hout-look zoekt of juist iets met een tegelpatroon voor je gang of keuken. Alles is te vinden!

Visgraat

Dan is er nog iets wat de laatste jaren erg populair is geworden, en dat zijn de visgraat vloeren. Waar je een paar jaar geleden eigenlijk alleen keuze had in echt hout, en dus ook de hoofdprijs betaalde, heb je tegenwoordig ook genoeg keuze in laminaat en pvc visgraat vloeren. Goedkoper, en daardoor toegankelijker voor meer mensen. Ze noemen het een visgraat vloer, omdat het patroon lijkt op een vissengraat. Het lift je kamer naar een heel nieuw niveau, het staat stoer, sjiek en klassiek tegelijkertijd. Ben je er nog niet over uit wat voor vloer je wilt? Laat je in een winkel informeren over de vele mogelijkheden die er zijn voordat je een definitieve keuze maakt waar je misschien spijt van krijgt. Soms is het goed om advies van buitenaf te krijgen, en deze mensen zijn gespecialiseerd in hun vak en weten precies welke vloer het beste past bij het bouwjaar van jouw huis en de stijl die jij graag wilt uitstralen.