Waarom investeren in goud?

0
411

 

Banken rekenen tegenwoordig een negatieve rente over het spaargeld en dit betekent dat jij moet betalen om te kunnen sparen. Voor veel mensen is dit niet voordelig en veel mensen stappen daarom over tot investeren. Investeren in bepaalde aandelen kan heel erg voordelig zijn en je kunt op deze manier veel geld verdienen. Je hebt veel verschillende markten waarin je kunt investeren en sommige markten zijn populairder dan andere. Anno 2022 zijn er veel mensen die investeren in goud en dit komt doordat goud veel voordelen met zich meedraagt. Je kunt namelijk op verschillende manieren investeren in goud en de meeste mensen doen dit via het internet, echter kun je ook een goudbaar kopen. Je hebt op deze manier een fysieke investering en voor veel mensen is dat een stuk veiliger.

 

Hoe kun je nu een goudbaar kopen of bijvoorbeeld goud munten kopen? En wat zijn de voordelen van investeren in goud? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Goud kopen op het internet

Je kunt natuurlijk wel via het internet investeren bij een broker in goud, maar dit kan ook op andere manieren. Je hebt namelijk meerdere bedrijven die ook echt goud verkopen in de vorm van goudbaren en munten. Je kunt op deze manier fysiek het goud in handen krijgen en bijvoorbeeld in een kluis stoppen. Op de website van de aanbieder kun je meer informatie vinden over het gewicht van het goud en de prijzen. Hierbij krijg je vaak ook een certificaat, zodat je kunt laten zien dat het gaat om echt goud. Het is wel verstandig om het goud goed te bewaren in een veilige kluis.

Voordelen van investeren in goud

Het grootste voordeel van investeren in goud, is dat het altijd een waarde heeft. In een crisis zoals een oorlog kan er altijd teruggegrepen worden op goud en dat is logisch. Niet voor niets hebben landen een grote voorraad in goud. Dit betekent dat goud altijd wel in waarde stijgt, maar dit is wel langzaam. Je kunt op deze manier extra rendement uit jouw investering halen en dat is natuurlijk erg fijn. De goudprijs is de afgelopen jaren ook enorm gestegen en dit kan gezien worden als een groot voordeel. Het is altijd wel verstandig om te kijken naar de goudprijs, voordat je investeert in goud. Op deze manier weet je zeker dat je een verstandige beslissing neemt.