Zoek de koelte op met de kleine

0
334

Met een baby kan de zomer allesbehalve ontspannen zijn. Je hebt het immers druk met de kleine en dat zorgt voor zweet op je voorhoofd. Maar ook de temperatuur buiten is niet mis en kan voor rode hoofden zorgen, voor zowel jou als de baby. Hoe houd je het koel in dit seizoen? In deze blog geef ik je tips. Lees je mee?

Begin bij de kledingkeuze

Kies lichte en ademende kleding voor zowel jou als je baby. Katoenen stoffen zijn ideaal omdat ze vocht absorberen en luchtcirculatie mogelijk maken. Kleed je baby in lichte, loszittende outfits om oververhitting te voorkomen.

Een luchtige omgeving

Houd de omgeving waarin je baby zich bevindt goed geventileerd. Gebruik indien mogelijk ventilatoren of een topairco om de luchtstroom te bevorderen. Zorg ervoor dat de babykamer niet te warm wordt en dat er voldoende frisse lucht binnenkomt. Installeer een Fujitsu airco om er zeker van te zijn dat je de temperatuur in de kamer van de baby precies kunt controleren en aanpassen.

Schaduw en bescherming

Als je buiten bent, zoek dan altijd naar schaduwrijke plekken om je baby te beschermen tegen direct zonlicht. Gebruik een parasol of zonnekap op de kinderwagen en gebruik altijd een breedgerande hoed en zonnebril voor jezelf en je baby.

Het juiste tijdstip

Vermijd de heetste uren van de dag, meestal tussen 10.00 en 16.00 uur, om met je baby naar buiten te gaan. Kies voor de ochtend- of avonduren, wanneer de temperaturen wat lager zijn.

Hydratatie voor jou en je baby

Zorg ervoor dat jij en je baby goed gehydrateerd blijven. Als je borstvoeding geeft, kan je baby extra dorstig zijn. Bied vaker aan om te drinken en zorg ervoor dat je zelf ook voldoende water drinkt.

Koel badje

Een lauw badje kan verfrissend zijn voor je baby. Let erop dat het water niet te koud is en test altijd met je ellebogen voordat je je baby in bad doet. Zo weet je of de temperatuur precies goed is of dat er nog iets aan gedaan moet worden.

Lichte dekens en lakentjes

Gebruik lichte dekens en lakentjes voor het dutje van je baby. Oververhitting tijdens het slapen moet worden vermeden. Een goede richtlijn is om je baby niet meer dan één extra laag te geven dan wat jijzelf zou dragen.

Verkoelende accessoires

Gebruik koelende accessoires, zoals een koel kompres of een ventilator, om wat verkoeling te bieden. Zorg er echter voor dat je baby niet rechtstreeks wordt blootgesteld aan de luchtstroom.