Jouw curly hair journey begint hier!

0
520

Was jouw haar vroeger altijd pluizig wanneer je het borstelde, maar ook als je het elke dag waste? Gebruikte je product na product, maar werd het nooit een mindere ‘poef’… en ben je er recent achter gekomen dat je dus eigenlijk krullen hebt? Dan ben je net als ik, én net als miljoenen andere mensen. Voor veel mensen begint hun curly hair journey pas net, en gelukkig kunnen we elkaar helpen, door producten aan te raden (moroccanoil curl en een moroccanoil haarmasker, bijvoorbeeld) en andere tips te geven. Samen krullen we er wel!

 

Curls 101

 

Zelfs als je erachter bent gekomen dat je krullend haar hebt, ben je er vaak nog niet. Er zijn namelijk nogal veel verschillende krultypes, en allemaal verdienen ze hun eigen verzorging en nét andere producten. Krultypes worden vooral ingedeeld op hun vastheid; als je hele dikke, vaste en dikke krullen hebt, zul je meer tijd kwijt zijn met de verzorging én moeten investeren in dingen als een zijden haarkapje (een bonnet) en vlechttechnieken. Dit haar vraagt namelijk om nog net iets meer liefde en aandacht dan losse krullen—maar zelfs tussen ‘losse’ en ‘vaste’ krullen zitten nog heel veel soorten krullen in. Een goede tip om erachter te komen of je überhaupt krullen hebt en dát het grote mysterie is achter je pluishaar: was je haar maar een keer per week, en gebruik voor de rest haarmaskers. Droog je haar met een T-shirt in plaats van een ruwe handdoek, en knijp de lokken droog in plaats van te wrijven. Dit noem je ‘scrunchen’, en dit brengt je krullen in model. Als je haar vervolgens opdroogt en opeens krult, dan gefeliciteerd; je hebt krullen!

 

Moroccanoil 

 

De juiste producten vinden voor je recent ontdekte krullen is een pad dat alleen jij kan bewandelen. Je moet hier ook je tijd voor nemen; voor iedereen werkt een ander haarmasker, andere droogshampoo én een andere conditioner beter. De een vindt het fijn om het haar wel af en toe te borstelen, en voor de ander komt er dan vooral meer pluis bij. Wat je haar ook is, er is een merk/meerdere merken voor jou. Moroccanoil is in ieder geval een goede plek om te beginnen; geïnspireerd op de verzorgende oliën en maskers vindt dit merk het belangrijk om jouw haar er glanzend en gezond uit te laten zien. 

 

Samen gaan we op zoek naar de ideale routine voor jouw krullen. Yes!