Shopify, een gemakkelijke manier om je eigen webshop op te starten

0
313

Shopify is een toonaangevend e-commerce platform waarmee ondernemers en bedrijven eenvoudig hun online winkels kunnen bouwen en beheren. Het werd opgericht in 2004 en is sindsdien uitgegroeid tot een robuust platform met meer dan 1 miljoen bedrijven die het gebruiken om hun producten en diensten wereldwijd te verkopen. Het succes van Shopify kan worden toegeschreven aan zijn eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Het vereist geen technische vaardigheden of kennis om een online winkel op te zetten en te beheren. Met slechts een paar klikken kan iedereen een professioneel ogende winkel maken die geoptimaliseerd is voor verkoop en conversie.

De voordelen van shopify

De flexibiliteit is iets waar de meeste gebruikers blij mee zijn. Het biedt een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden waarmee bedrijven een unieke online winkel kunnen creëren die hun merk en waarden weerspiegelt. Of het nu gaat om het ontwerp, de lay-out of de functionaliteit, Shopify biedt bedrijven de tools die ze nodig hebben om een winkel te creëren die aanslaat bij hun doelgroep. Shopify heeft ook een breed scala aan apps en integraties die de functionaliteit verbeteren. Deze apps en integraties zijn ontworpen om bedrijven te helpen hun activiteiten te stroomlijnen, taken te automatiseren en hun klantervaring te verbeteren. Bedrijven kunnen Shopify bijvoorbeeld integreren met populaire betalingsgateways zoals PayPal, Stripe en Apple Pay om het voor klanten gemakkelijker te maken om betalingen te verrichten.

Ook alles voor de marketing

Een van de grootste uitdagingen voor bedrijven op het gebied van e-commerce is marketing. Gelukkig heeft Shopify verschillende marketing tools en functies die bedrijven helpen hun doelgroep te bereiken en de verkoop te stimuleren. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld Shopify's ingebouwde SEO tools gebruiken om hun winkel te optimaliseren voor zoekmachines, e-mail marketing campagnes gebruiken om in contact te blijven met klanten en betaalde advertenties draaien op social media platforms zoals Facebook, Instagram en Twitter. Veiligheid is ook een grote zorg voor bedrijven als het gaat om online transacties. Shopify is ontworpen om een veilig platform te bieden dat bedrijven en hun klanten beschermt tegen frauduleuze activiteiten. Het gebruikt SSL-encryptie om alle transacties te beveiligen, en het voldoet aan de PCI DSS-normen om ervoor te zorgen dat alle betalingsinformatie veilig wordt behandeld.

De abbonoments vormen

Qua prijsstelling biedt Shopify een reeks plannen die tegemoet komen aan bedrijven van alle groottes en budgetten. Bedrijven kunnen kiezen tussen een basisplan en een geavanceerd plan. Elk plan komt met een andere set functies en tools die bedrijven kunnen gebruiken om hun online winkels te optimaliseren. Ook zijn er bedrijven die shopify winkels inrichten voor hun klanten. Deze hebben vaak ook verschillende vormen. Zo heeft westpoint digital de optie om shopify plus af te nemen. Hierbij nemen zij zo goed als alle taken die bij e-commerce komen kijken op zich.