Uit huis gaan

0
1771

Voor ons allemaal gaat dit moment een keer aanbreken in ons leven, uit huis gaan. Misschien woon je al samen met je partner of woon je al op jezelf. Dan weet je waarschijnlijk precies waar deze blog over zal gaan. Voor de één is uit huis gaan echt iets om naar uit te kijken en de ander stelt het het liefst zo lang mogelijk uit. Maar voordat je besluit om uit huis te gaan is het erg belangrijk om te kijken of je hier wel echt klaar voor bent. Er komt namelijk een hele grote verantwoordelijkheid en zelfstandigheid bij kijken wanneer je op jezelf gaat wonen.

Emotionele vlak

Er is een groot verschil tussen helemaal alleen gaan wonen of samen met je partner of met vrienden en vriendinnen samen gaan wonen. Als je ervoor kiest om alleen te gaan wonen is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Kan je goed alleen zijn bijvoorbeeld. Als je gewend bent aan een druk huishouden met broertjes en zusjes dan kan het wel eens zo zijn dat je in een diep gat valt als je dan eenmaal alleen bent. Maar als je gewend bent aan veel alleen zijn dan zal dit geen probleem zijn voor jou! En eigenlijk geldt precies hetzelfde voor als je samen gaat wonen. Ben je wel gewend aan de drukte en aan altijd met iemand samen zijn? Of zal je daar nog heel erg aan moeten wennen? Want als je een drukke baan of opleiding hebt en dan ook nog in een druk huis thuis komt kan het wel eens gebeuren dat je hoofd overstroomt.

Klusjes

Ook zal je heel veel dingen zelf gaan moeten doen. Waar thuis de was altijd netjes voor je werd gedaan zal je daar nu toch echt zelf aan moeten geloven. En hetzelfde geldt voor strijken. Er bestaan tegenwoordig wel strijkvrije overhemden, dit scheelt weer een hoop strijkwerk! Het is ook belangrijk om voor jezelf te koken. Vaak ben je geneigd om wat eten te bestellen of een kant en klaar maaltijd uit de supermarkt te halen maar dit is niet zo gezond natuurlijk. Kook bijvoorbeeld voordat je gaat werken alvast of kook grotere porties zodat je het kan invriezen voor later in de week of het de dag erna nog lekker kan op eten!